Un nou atac la Paris: Mai mulți militari au fost loviți de un vehicul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şase persoane au fost rănite, miercuri, după ce un vehicul a intrat într-un grup de militari, într-o suburbie a Parisului. Primarul suburbiei afirmă că a fost vorba de un atac planificat deoarece vehiculul îi aştepta pe soldaţii, iar la această oră suspectul – care a fugit de la locul faptei – este căutat de către autorităţi.

Incidentul a avut loc în suburbia Levallois-Perret, în Hauts-de-Seine, în nord-vestul Parisului, iar şase persoane au fost rănite în rândul militarilor, dintre care doi sunt în stare gravă, a anunţat Prefectura Poliţiei. Aceasta a precizat că viaţa niciunui ofiţer nu este în pericol. Victimele au fost duse la spitalul Percy din Clamart.

Militarii ieşeau din cazarmă, în Piaţa Verdun, în jurul orei locale 8.15 (9.15 ora României), când au fost loviţi de vehicul, potrivit BFMTV.

O operaţiune a poliţiei este în curs, iar oamenii legii îl caută în prezent pe suspect, care a fugit de la locul faptei, şi automobilul său, marca BMW.

„Este o agresiune odioasă”, a declarat primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany.

Militarii erau desfăşuraţi în cadrul operaţiunii Sentinelle, lansată în ianuarie 2015, după atacul de la Charlie Hebdo. În cadrul operaţiunii, 10.000 de militari, dintre care 3.000 în rezervă, sunt desfăşuraţi pentru teritoriul Franţei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...