Hackerii care au spart serverele HBO și susțin că dețin 1,5 TB de date, cer o răscumpărare de șapte milioane de dolari

x
Foto: gameofthrones.wikia.com

Hackerii care au spart acum câteva zile în urmă serverele HBO, amenință să pună în rețea nu numai noile episoade ale renumitului serial Game of Thrones, dar și datele personale ale actorilor. Șapte milioane de dolari ar putea salva situația, acesta fiind prețul de răscumpărare solicitat de hackeri.

Hackerii susţin că deţin 1,5 TB de date, dar reprezentanţii HBO au trasmis că nu cred că e-mailul companiei a fost compromis, deşi au recunoscut „un furt de informaţii“. Împreună cu filmarea, grupul de hackeri a făcut publice şi scenariile a cinci episoade „Game of Thrones“, inclusiv pe al celui difuzat recent, parole ale administratorilor HBO, dar şi un document cu numerele de telefon şi adresele de e-mail ale unor staruri precum Peter Dinklage (Tyrion), Lena Headey (Cersei) şi Emilia Clarke (Daenerys).

Cerința de răscumpărare în sumă de șapte milioane de dolari a fost primită de către HBO sub forma unui film de cinci minute adresate directorului general, Richard Plepler. Potrivit Wired, video a fost suprapus pe coloana sonoră a „Game of Thrones”.

În discursul său, hackerii  au relatat că au lucrat la spargere HBO șase luni, ei au numit cele șapte milioane de dolari „salariu“ pentru munca migăloasă. Infractorii au specificat că câștigă anual, în mod similar, de la 12 la 15 milioane de dolari, prin urmare așa au dedus „datoriile” pe care HBO trebuie să i le achite.

Nu este pentru prima dată când HBO se confruntă cu scurgeri de informaţii ce vizează îndrăgitul serial. În 2015, hackerii au pus mână pe primele patru episoade din sezonul 5 „Game of Thrones“, înainte ca acestea să fie lansate oficial.

BBC susține că hackerii, care au spart HBO, au dat trei zile pentru a transfera bani. FBI și compania „Mandiant“, care s-a implicat în spargerea serverelor Sony în 2014, lucrează cu HBO pentru a depista cauzele incidentului.

Se pare ca scurgerile de informații au devenit destul de profitabile pentru hackeri și neprofitabil pentru companiile mari. Unele, cum ar fi HBO, trebuie să plătească pentru păstrarea informațiilor, în timp ce altele, cum ar fi Apple și alți giganți tech, plătesc cu scăderea cererilor pentru produsele noi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente