16:58:09 25.04.2024
Stiri

Serviciile Secrete ale SUA publică inormaţiile care ÎNGROZESC planeta. ATACUL este IMINENT! Reacţie de ultimă oră a lui Trump

Știri 09.08.2017 10:00 Vizualizări3007 Autor: Ziarul National
Serviciile Secrete ale SUA publică inormaţiile care ÎNGROZESC planeta. ATACUL este IMINENT! Reacţie de ultimă oră a lui Trump


Coreea de Nord ia în calcul atacarea bazei americane din insula GUAM, potrivit unei declaraţii apărute pe agenţia oficială a regimului de la Phenian, la doar câteva ore după ce preşedintele SUA, Donald Trump avertizase Coreea de Nord să înceteze cu ameninţările la adresa Statelor Unite, invocând o reacţie „aşa cum lumea nu a mai văzut până acum”. „Coreea de Nord ar face bine să nu mai ameninţe SUA. Vor fi întâmpinaţi cu foc şi furie aşa cum lumea nu a mai văzut până acum”, a spus el.

Phenianul susţine că „analizează cu atenţie” planul de atac asupra Guam, ameninţând „cu un foc care să învăluie zona cu ajutorul rachetei balistice strategice cu rază medie-lungă Hwasong-12”.

Ameninţările vin în contextul în care un raport al serviciilor secrete americane notează că regimul dinde la Phenian a reuşit să construiască un focos nuclear care să poată fi transportat de o rachetă intercontinentală, intrând practic într-o nouă etapă în procesul de a se dota cu armament atomic.

„Comunitatea de informaţii din Statele Unite apreciază că regimul din Coreea de Nord a reuşit să producă arme nucleare care pot fi lansate inclusiv cu rachete balistice intercontinentale", arată un raport de evaluare al Agenţiei americane pentru Informaţii Militare obţinut de cotidianul The Washington Post, transmite gandul.info.

Potrivit experţilor, regimul Kim Jong-Un are deja 60 de arme atomice.

Recent, Coreea de Nord a efectuat două teste cu rachete intercontinentale, iar preşedintele Kim Jong-Un a ameninţat Statele Unite cu un atac nuclear.

Până acum, experţii internaţionali considerau că Phenianul nu a deprins tehnologia fabricării de focoase nucleare care să poată fi transportate de rachete.

Evaluarea Agenţiei americane pentru Informaţii Militare nu a fost confirmată public de Washington şi nici de specialişti independenţi.

La rândul său, Ministerul Apărării din Japonia a avertizat marţi că programul nord-coreean de înarmare atomică probabil a intrat într-o "nouă etapă". "Este posibil ca regimul din Coreea de Nord să fi reuşit deja fabricarea unor focoase nucleare care să poată fi lansate cu rachete. Începând de anul trecut, când au fost efectuate două teste atomice şi peste 20 de teste balistice, riscurile de securitate au intrat într-o nouă etapă", relevă un raport al Ministerului japonez al Apărării.

Donald Trump avertizează că va elimina "pericolul" reprezentat de Coreea de Nord

„După mulţi ani de eşecuri, ţările au ajuns la o poziţie unanimă în legătură cu abordarea pericolelor reprezentate de Coreea de Nord. Trebuie să fim duri şi determinaţi!", a transmis preşedintele SUA, Donald Trump, prin Twitter.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md