Pro-ruşi de carton: Socialiștii lui Dodon nu se grăbesc să renunţe la cetățenia României

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În campania electorală pentru parlamentarele din noiembrie 2014, dar și după alegeri, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, actualul șef al statului, a declarat de mai multe ori că deputații socialiști care dețin și cetățenia României vor renunța la aceasta.

Până în prezent însă, șase deputați socialiști continuă să se bucure de calitatea de cetățean european, dar având o poziție anti-europeană. Aleșii poporului care dețin dublă cetățenie sunt: Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi, conform unei anchete a portalului moldovacurata.md.

În decembrie 2014, Igor Dodon declara pentru portalul Moldova Curată că deputații socialiști se vor dezice de cetățenia dublă și că procedura de renunțare la una dintre ele deja fusese demarată.

Citeşte şi: Deputat român: Voi cere retragerea cetățeniei române pentru toți cei care îi țin isonul lui Dodon și atacă România

„Pe lista PSRM sunt cinci deputaţi din actualul Legislativ care deţin cetăţenia altui stat: este vorba despre doi deputaţi care deţin dublă cetăţenie, adică sunt cetăţeni ai Republicii Moldova şi ai României, doi deputaţi au şi cetăţenia statului bulgar, iar un deputat este cetăţean al Federaţiei Ruse. Sperăm ca procedura de renunţare la cetăţenia altui stat să fie încheiată până la sfârşitul acestui an”, a spus Igor Dodon.

Doar că aceste afirmații au rămas la nivel declarativ. Asociația Presei Independente a solicitat Autorității Naționale pentru Cetățenie din România (ANCR) informația despre deputații socialiști care dețin în prezent cetățenia statului român. În răspunsul lor se menționează că șase din cei 24 de aleși ai poporului din lista socialiștilor sunt cetățeni români.

Citiţi mai mult aici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...