Au pătruns în gospodăria a 2 pensionari, aplicând forța fizică: Suspecții riscă ani grei de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oamenii legii au curmat activitatea unei grupări infracționale, specializată în comiterea tâlhăriilor. Aceștia ar fi pătruns zilele trecute într-o gospodărie din raionul Ialoveni, de unde au sustras de la 2 pensionari 2 mii de lei.

Acţiunile speciale de investigaţii şi de urmărire penală au durat trei luni, timp în care, forţele de ordine au stabilit membrii grupului infracţional. Aceştia s-au dovedit a fi 5 bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 28 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău și Ialoveni. Trei dintre ei au fost anterior judecaţi pentru mai multe genuri de infracţiuni.

Totodată, s-a stabilit că în dimineaţa zilei de 6 mai curent, suspecţii deghizaţi cu măști şi mănuşi, au pătruns într-o gospodărie din raionul Ialoveni, unde au imobilizat victimele cu o bandă din plastic, aplicând violența fizică față de stăpânii casei în vârstă de 67 şi 69 de ani. Suspecţii au sustras de la aceștia mijloace bănești în sumă de 2.000 de lei.

În cadrul cercetărilor efectuate de membrii grupei operative, la locul faptei au fost depistate și ridicate urme papilare, bandă adezivă, bandă de fixare din plastic și mănuși de examinare confecționate din latex. Totodată, din curtea victimelor, precum și de pe traseu au fost ridicate urme de încălțăminte.

Urmare a perchezițiilor efectuate la 5 august curent, de la domiciliile suspecţilor, s-au depistat și ridicat o cagulă de culoare neagră, bandă adezivă, bandă de fixare din plastic și mănuși destinate pentru construcții, telefoane mobile şi un calculator. De asemenea, de la unul dintre suspecți, a fost ridicată ca probă, încălțămintea pe care era afișată inscripţia urmei depistate la locul infracţiunii.

Patru dintre suspecți își recunosc vina în totalitate.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 10 ani sau cu amendă în mărime de la 67.500 la 117.500 de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...