Să numărăm Consiliile tinerilor din țară! Dacă ai unul în localitatea ta, completează un chestionar

ll
Foto: Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova

Tinerii din comunele Republicii Moldova care fac parte dintr-un Consiliu Local al Tinerilor sunt îndemnaţi să completeze un chestionar, cu scopul de a fi implicaţi în programul de dezvoltare şi consolidare a Consiliilor Locale de Tineret, lansat de Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova. 

În perioada mai-iunie 2017, RNCLTM a realizat procesul de cartografiere a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova. Astfel, conform datelor, numărul acestora este repartizat per sate în felul următor:

Anenii Noi – 4

Călăraşi – 2

Floreşti – 4

Hânceşti – 1

Ialoveni – 12

Leova – 4

Soroca – 1

Străşeni – 2

Ungheni – 14

Mun. Chişinău – 6 (în suburbii).

Dacă eşti un tânăr consilier, iar localitatea ta nu a fost menţionată în lista de mai sus, ești rugat să completezi acest formular.

Consiliul Local de Tineret este acea structură reprezentativă a tinerilor în faţa Autorităţilor Publice Locale, care asigură participarea tinerilor la dezvoltarea comunitară, în special în procesul de elaborare a bugetului şi a planului de acţiuni al Primăriei pe componenta de tineret. De asemenea, contribuie la organizarea proiectelor menite să soluţioneze necesităţile tinerilor pe diverse domenii. Mai multe detalii despre importanţa acestora găsiţi AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente