Guvernul Germaniei oferă două milioane euro pentru învățământul profesional din țara noastră

Guvernul Germaniei oferă circa 2 mln de euro pentru reforma structurală a învățământului profesional tehnic din Republica Moldova. Suportul este acordat în cadrul unui proiect de dezvoltare ce are drept obiectiv general îmbunătățirea politicilor şi a cadrului instituțional pentru a dezvolta învățământul profesional tehnic dual.

Conform proiectului până la finele anului 2017, Centrele de Excelență din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului vor beneficia de suport în elaborarea planurilor de învățământ, curriculum-ului și a planului de pregătire practică la meseriile cu program dual.

De asemenea, maiștrii-instructori parteneri duali ai agenților economici vor fi instruiți în cadrul seminarelor tematice, precum și va fi realizată o campanie de promovare a meseriilor cu program dual.

În acest context, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca a discutat astăzi cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) despre activitățile realizate și prioritățile proiectului.

Avem o experiență bună în realizarea proiectelor de dezvoltare regională cu susținerea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei. Sunt sigur că va fi un proiect de succes“, a menționat ministrul Vasile Bîtca.

Astfel, reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei au comunicat că au analizat actele necesare, au colectat informații și au elaborat o bază de date a agenților economici pe sectoare și sub-sectoare, cu referire la resursele umane, inclusiv un expert internațional a analizat cererea producătorilor agricoli, ofertei educaționale, a meseriilor și specialităților prioritare.

Costul total al proiectului constituie circa 2 mln de euro, bani ce sunt oferiți de Guvernul Germaniei prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.