Guvernul Germaniei oferă circa 2 milioane de euro pentru reformarea învățământului profesional tehnic din Moldova

topul-institutiilor-de-invatamantul-profesional-tehnic-dupa-performanta-1427372004
Foto: rtr.md

Guvernul Germaniei oferă circa 2 milioane de euro pentru reformarea învățământului profesional tehnic din Moldova. Suportul este acordat în cadrul unui proiect de dezvoltare ce are drept obiectiv general îmbunătățirea politicilor şi a cadrului instituțional pentru a dezvolta învățământul profesional tehnic dual.

În acest context, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca a discutat cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) despre activitățile realizate și prioritățile proiectului: „Avem o experiență bună în realizarea proiectelor de dezvoltare regională cu susținerea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei. Mulțumim poporului german pentru că ne ajută să ne construim viitorul acasă. Sunt sigur că va fi un proiect de succes”, a menționat ministrul.

Conform proiectului, până la finele anului 2017, Centrele de Excelență din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului vor beneficia de suport în elaborarea planurilor de învățământ, curriculum-ului și a planului de pregătire practică la meseriile cu program dual. De asemenea, maiștrii-instructori parteneri duali ai agenților economici vor fi instruiți în cadrul seminarelor tematice, precum și va fi realizată o campanie de promovare  a meseriilor cu program dual.

Costul total al proiectului constituie circa 2 mln de euro, bani ce sunt oferiți de Guvernul Germaniei prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente