Curtea de Apel a admis parțial recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă

Curtea de Apel a admis parțial cererea avocaţilor lui Dorin Chirtoacă privind suspendarea acestuia din funcția de primar general al municipiului Chișinău. Astfel, apărătorii au ridicat excepția de neconstituționalitate referitor la art.33 din Legea cu privire la administrația locală, iar Curtea de Apel a admis cererea acestora de a sesiza Curtea Constituțională.

Drept urmare, Curtea Constituțională urmează să se expună asupra articolului în baza căruia procurorul a cerut suspendarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă.

Astăzi urma să fie examinat recursul avocaților împotriva încheierii care prevedea suspendarea lui Dorin Chirtoacă. Până la examinarea acestei cereri, avocații au cerut ridicarea excepției de neconstituționalitate a articolului 33 din legea cu privire la autoritățile publice locale, care prevede că primarul poate fi suspendat din funcție de instanță , iar sesizarea va fi expediată la Curtea Constituțională. Dar recursul avocaților privind suspendarea din funcție a primarului general a fost respins”, a declarat presei procurorul Dumitru Robu.

Pe de altă parte, Dorin Chirtoacă a menţionat că partea apărării va demonstra la Curtea Constituţională că suspendarea sa a fost ilegală, întrucât potrivit Codului de procedură penală nu există un mecanism de suspendare a unei persoane alese direct de cetățeni.

Rămân a fi primar. Vom merge la Curtea Constituțională, unde vom demonstra că suspendarea este ilegală. Prin aceasta, Procuratura a făcut abuz în serviciu, s-a produs o eroare în procesul penal”, a spus Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție, pe 28 iulie, până la emiterea unei sentințe definitive în „dosarul parcărilor cu plată”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.