Marian Lupu dezvăluie dacă PD ia în calcul un impeachment a lui Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un eventual exercițiu de impeachment împotriva şefului statului, Igor Dodon, nu ar face decât un exercițiu care ar face parte din jocul acestuia, astfel Partidul Democrat nu ia în calcul una ca asta. Cel puţin asta declară şeful fracțiunii parlamentare a PD, Marian Lupu.

Întrebat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă dacă se adună suficiente probe ca să se impună un impeachment lui Igor Dodon în calitate de șef de stat, Lupu a răspuns negativ.

„Eu nu mă joc în jocul acesta, cel puțin, pentru moment. Logica îmi spune un lucru: că într-o asemenea etapă când Dodon mai are un rating, când foarte bine joacă cartea că, măi băieți, eu aș vrea să fac ceva, dar nu pot, uite, că aceștia mă împiedică, când o bună parte din societatea noastră consumă acest mesaj, un eventual exercițiu de impeachment nu ar face decât să joace pentru el, pe loc gol să-i ridici mingea la plasă, eu cred că ar fi o prostie. E o chestie absolut neinspirată”, a declarat Lupu.

Totodată, acesta a ezitat să dea un răspuns clar privind relația dintre președintele Igor dodon şi oligarhul şi şeful PD, Vlad Plahotniuc.

Citeşte şi: Marian Lupu: Sistemul electoral mixt „nu va fi anulat și va fi aplicat pentru alegerile parlamentare din 2018”

„În politică, dușmănie poți avea; relații amicale, cel puțin în experiența mea, deloc”, a spus Lupu adăugând că cei doi nu şi-ar fi repartizat anumite sfere de influență

„Categoric. Sferele de influență a actorilor politici, cei care ocupă poziții oficiale, sunt divizate de Constituție și de legislație. Igor Dodon este ceea ce este în pachetul de mandat prezidențial, potrivit Constituției. Noi, majoritatea parlamentară, Guvernul suntem ceea ce suntem, potrivit acestei legi. Iată ce strict fixează zonele de influență și acțiune”, a conchis Marian Lupu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...