03:06:50 24.04.2024
Stiri

Curtea de Apel a admis parțial cererea avocaților lui Dorin Chirtoacă: „Este o suspendare ILEGALĂ și mergem la CC să demonstrăm asta. Procuratura a comis un ABUZ”

Social 08.08.2017 16:00 Vizualizări2052 Autor: Ziarul National
Curtea de Apel a admis parțial cererea avocaților lui Dorin Chirtoacă: „Este o suspendare ILEGALĂ și mergem la CC să demonstrăm asta. Procuratura a comis un ABUZ”


Curtea de Apel a admis, astăzi, parțial cererea avocaților primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, care au solicitat aplicarea excepției de neconstituționalitate în privința articolului care prevede suspendarea unui primar din funcție, dar și anularea deciziei Judecătoriei Buiucani din 29 iulie curent care l-a lipsit de funcție pe edil.

Magistrații de la Curtea de Apel au acceptat să solicite opinia Curții Constituționale (CC) în privința articolului 33 din Legea privind administrația publică locală, pentru că acesta nu ar prevedea, potrivit apărării, suspendarea unui primar ales, ci doar a funcționarilor angajați.

Totodată, judecătorii nu au acceptat anularea încheierii Judecătoriei Buiucani prin care primarul Chirtoacă a fost suspendat din funcție, așa cum au solicitat avocații.

„Așteptăm să se expună Curtea Constituțională”, a anunțat procurorul de caz după ședința de azi de la Curtea de Apel Chișinău.

Dorin Chirtoacă a declarat, la rândul său, că Procuratura Generală ar fi „comis un abuz de serviciu”, atunci când a cerut suspendarea lui din funcție, întrucât legislația nu prevede asemenea situații.

„Este o suspendare ilegală și mergem la Curtea Constituțională să demonstrăm acest lucru. Procuratura a comis un abuz de serviciu”, a spus Chirtoacă, adăugând că „deasupra mea sunt doar cetățenii” și că procurorii nu au atribuții pentru a solicita suspendarea unei persoane alese de cetățeni.

Dacă CC le va da dreptate acovaților lui Chirtoacă, încheierea Judecătoriei Buiucani va fi anulată, iar primarul se va putea întoarce la serviciu.

„Apare întrebarea dacă merită să te implici în R. Moldova pentru a schimba ceva, așa cum am făcut-o practic din adolescență”, a mai declarat Chirtoacă. Potrivit lui, scopul celor de la putere este să-i împiedice ascensiunea politică prin dosarul pornit pe numele său.

Menționăm că Dorin Chirtoacă este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată din capitală, fiind acuzat de abuz în serviciu și luare de mită. Liberalul neagă acuzațiile și afirmă că dosarul său „este cusut cu ață albă”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md