(HARTĂ) Prețurile la combustibil în Europa; Ce loc ocupă Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Benzina și motorina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a decis marți să majoreze prețurile în continuare, după decizia similară luată la finele lunii iulie.

Astfel, în perioada 8 – 22 august, benzina auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 va ajunge să fie comercializată la prețul de 17,06 lei pentru un litru, iar motorina la prețul de 14,77 lei pentru un litru.

Aceste scumpiri fac ca în Republica Moldova să avem practic cele mai mari prețuri la carburanți dintre statele din CSI, la egalitate cu Ucraina.

Totuși, într-un top al continentului european, Republica Moldova stă destul de bine, prețuri mai mici fiind doar în Belarus, Rusia, sau Georgia.

Prețuri valabile pentru luna iulie. Între timp, în Republica Moldova prețul s-a majorat cu aproape 3 eurocenți.

Cei mai scumpi carburanți se vând în Portugalia, Finlanda, Grecia sau Suedia, state în care benzina costă peste 1,4 euro, iar motorina e mai scumpă cu aproximativ 10-15 eurocenți. Totuși, este de menționat că Republica Moldova este cel mai sărac stat din Europa, având un salariu mediu de aproape 2,5 ori mai mic decât în Românie și de 7 ori mai mic decât în Suedia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...