16:59:52 19.04.2024
Stiri

Un ministru rus a reușit să „SPELE” 70 de milioane de dolari cu ajutor de la Kremlin: Își umfla conturile sale din Elveția

Știri 08.08.2017 11:30 Vizualizări2026 Autor: Ziarul National
Un ministru rus a reușit să „SPELE” 70 de milioane de dolari cu ajutor de la Kremlin: Își umfla conturile sale din Elveția Pagina de Rusia


Procuratura Elveției a oprit ancheta în dosarul spălării banilor obtinuți din coruptie la scară largă, initiat împotriva fostului ministru al Agriculturii al Rusiei, Elena Skrînnik, scrie RBK.

Între 2009 – 2012, Skrînnik a ocupat funcția de ministru al Agriculturii din Rusia, perioadă în care, în mod miraculos, soldul conturilor sale din Elveția a crescut cu 140 de milioane de dolari. Suspectând-o pe Skrînnik de spălare de bani, autoritățile elvețiene au pus sechestru pe suma de 70 de milioane de dolari aflați în conturile ei.

Însă, după nici doi ani, dosarul a fost închis, iar banii acumulați de fostul ministru în băncile elvețiene au fost legalizați cu succes, scrie paginaderusia.ro.

Potrivit publicației elevețiene Blick, decizia de a închide dosarul a fost luată ca urmare a „lipsei de cooperare a agențiilor ruse de aplicare a legii, de la care elvețienii au solicitat informațiile necesare pentru a confirma acuzațiile împotriva lui Skrînnik”.

Ministrul a părăsit funcția din Guvernul rus în 2012. În același an, la compania „Rosagroleasing“ au fost descoperite fapte grave de corupție și deturnare de fonduri publice.

Inițial, principalul acuzat a fost subalternul lui Scrînnik, Oleg Donskih.

Ulterior, justiția rusă s-a interesat de un alt fost subaltern al ministrului, Alexei Bajanov, pe care anchetatorii ruși l-au acuzat de organizarea schemei de deturnare de fonduri de la „Rosagroleasing“ (în valoare de 1 miliard de ruble).

Skrinnik, care în Rusia a fost citată doar ca martor, a intrat în atenția procurorilor elvețieni în anul 2015, dupa ce în conturile fostului ministrului au intrat aproximativ 140 de milioane de dolari, sumele fiind virate în perioada 2009-2012.

În același timp, fostul ministru a negat existența conturilor descoperite în Elveția pe numele său.

Serghei Ivanov, care la acel moment era șeful administrației prezidențiale, a declarat că Procurorul General al Elveției nu a formulat acuzații directe la adresa flui Skrinnik.

Astfel că, dupa ce Kremlinul i-a luat apararea fostului ministru, în decembrie 2015 autoritățile ruse au luat decizia sa inchida dosarul pe motiv ca nu s-a reușit „identificarea făptașilor“.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md