Temperaturile medii au crescut spectaculos: Ultimele decenii au fost cele mai călduroase din ultimii 1.500 de ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Temperaturile medii din Statele Unite au crescut rapid şi spectaculos, ultimele decenii fiind cele mai călduroase din ultimii 1.500 de ani, arată un raport preliminar al Guvernului federal publicat marţi de New York Times şi citat de AFP.

„Americanii resimt încă de acum efectele schimbării climatice”, se arată în raportul realizat de 13 agenţii, care nu a fost, însă, publicat oficial şi care nu a fost aprobat de administraţia prezidenţială.

Documentul „contrazice direct afirmaţiile preşedintelui Trump şi ale membrilor cabinetului său, potrivit cărora contribuţia umană la schimbarea climatică nu a fost confirmată, iar posibilitatea de a prevedea efectele sale este limitată”, scrie New York Times, citat de news.ro.

Proiectul de raport, care face parte din evaluarea naţională privind clima în Statele Unite, este efectuat la fiecare patru ani şi este semnat de Academia Naţională de Ştiinţe.

SUA au confirmat vineri, în scris, ONU intenţia de a se retrage din Acordul pentru Climă de la Paris. Washingtonul afirmă, însă, că va continua să participe la negocierile internaţionale, a anunţat vineri Departamentul de Stat american.

Respectând o promisiune de campanie, Donald Trump a anunţat pe 1 iunie că SUA se retrag din acordul care vizează să limiteze încălzirea climatică, semnat în decembrie 2015 de 195 de ţări, în capitala Franţei.

El a descris textul drept nefast pentru economia americană, însă nu a exclus posibilitatea de a reînscrie ţara în acord după o renegociere sau posibilitatea de a încheia un “nou acord, care să apere” interesele Statelor Unite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...