23:39:11 23.04.2024
Stiri

Americanii acordă circa 5 MILIOANE de dolari pentru sporirea TRANSPARENȚEI instituțiilor din sectorul justiției

Anticorupție 08.08.2017 10:00 Vizualizări3239 Autor: Ziarul National
Americanii acordă circa 5 MILIOANE de dolari pentru sporirea TRANSPARENȚEI instituțiilor din sectorul justiției


Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) va avea noi funcționalități ce vor contribui semnificativ la îmbunătățirea administrării și sporirea transparenței instituțiilor din sectorul justiției. Acest lucru se va întâmpla grație unui acord dintre Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), pe de altă parte.

Echipa proiectului va dezvolta actualul PIGD conferindu-i noi funcționalități pentru îmbunătățirea administrării și sporirea transparenței instituțiilor din sectorul justiției. Astfel, vor fi automatizate procedurile interne de lucru în instanțe: gestionarea fluxurilor de dosare, datele privind performanța activității instanței, planificarea bugetară și resursele umane. Acest fapt va oferi cetățenilor un acces ușor la diverse servicii electronice ale instanțelor.

Potrivit ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, implementarea acestor soluții va contribui la operativitatea, corectitudinea procesului și încrederea cetățeanului față de justiție. „Totodată, va crește responsabilitatea judecătorilor în actul de justiție. Vrem să venim în fața cetățenilor cu un produs foarte clar, intuitiv, extrem de simplu”, spune acesta.

Programul pentru Justiție Transparentă are un buget de 4,9 milioane dolari, preconizat pentru derulare în perioada 2017 – 2019. Echipa proiectului va selecta dezvoltatorul tehnic pentru sistemul informațional PIGD. Pentru utilizarea acestuia, toți judecătorii și personalul instanțelor vor fi instruiți în cadrul Programului Justiție Transparentă susținut de USAID.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md