Igor Boţan: Dodon a devenit un fel de valiză fără mâner pentru Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon s-a pomenit într-o situaţie foarte proastă. Acesta a devenit un fel de valiză fără mâner pentru Federaţia Rusă, consideră expertul politic Igor Boţan.

„Domnul Dodon, din păcate pentru Domnia sa și partidul pe care vrea să-l aducă la conducere în Republica Moldova, devine un fel de valiză fără mâner pentru Federația Rusă. Și acest lucru s-a manifestat plenar când domnul Dodon s-a adresat, recent, de la Teheran către autoritățile Federației Ruse să nu pedepsească cu sancțiuni Republica Moldova. Și este lesne de înțeles că la Chișinău acest lucru a fost calculat. Deci, dacă Rusia ar răspunde acum prin sancțiuni pentru declararea lui Rogozin persona non grata, va avea de suferit, în primul rând, Dodon și ratingul lui politic”, a declarat Igor Boţan la Europa Liberă.
Potrivit expertului politic, după ce s-a jucat de-a mixtul cu PD, Dodon înţelege că pericolul vine din partea partidului condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„După ce Dodon s-a jucat de-a mixtul cu Partidul Democrat, înțelege că pericolul vine din partea Partidului Democrat, care i-a promis să-i ‘rupă degetele’, iar Dodon în replică nu a avut ce spune; doar că cu degetele rupte nu va putea promulga legile adoptate de către guvernanți. Deci, noi vedem că acest joc, nu tocmai subtil, este în desfășurare. Dodon a gafat și acum se vede nevoit să meargă la întruniri internaționale dedicate unor festivități, cum a fost împlinirea a 20 de ani de la cooperarea în bazinul Mării Negre, acum cum a fost inaugurarea președintelui Iranului, ca acolo să profite de situații și să se întâlnească cu Mogherini, pentru ce? Pentru a-i mulțumi Uniunii Europene pentru suportul pe care de-a lungul anilor l-a acordat Republicii Moldova. Asta după ce Dodon de atâtea ori a amenințat că va anula Acordul de asociere”, mai spune Boţan.

În opinia expertului, Dodon vine tot mai des cu mulțumiri – ba atunci când se întâlnește cu ambasadorii Uniunii Europene în Republica Moldova, ba atunci când peste hotare se întâlnește cu înalți demnitari europeni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...