Mourinho, primul manager care a cheltuit peste un miliard de lire sterline pe piața transferurilor; De cine este urmat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jose Mourinho a devenit oficial primul manager din istoria fotbalului, care cheltuie peste un miliard de lire sterline pe piața transferurilor. Concret, portughezul a făcut achiziții de 1,1 miliarde de lire în 17 ani de carieră petrecuți la Benfica, Leiria, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid și Manchester United, depășindu-i într-un top al cheltuielor pe Carlo Ancelotti și Pep Guardiola.

Deși catalanul a investit peste 200 de milioane de lire în această vară, aducând la Manchester City jucători precum Bernardo Silva, Ederson, Kyle Walker sau Benjamin Mendy, ”The Special One” a fost primul care a trecut de borna ”1 miliard”, după a cheltuit și el aproape 150 de milioane de lire pe trei transferuri: Romelu Lukaku (75 de milioane de lire), Nemanja Matic (40) și Victor Lindelof (31).

Guardiola are însă toate șansele să-l depășească pe Mourinho în următorii ani, având în vedere că a cheltuit 859 de milioane de lire sterline în doar nouă ani, în care le-a pregătit pe Barcelona, Bayern și Manchester City.

Până să îl întreacă pe lusitan, spaniolul va trebui să-l depășească pe Carlo Ancelotti, cel care a investit în achiziții de jucători ”doar” 970 de milioane de lire sterline, în cei 22 de ani, în care a antrenat la Reggiana, Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid și Bayern.

Spre deosebire de Guardiola, Mourinho și Ancelotti au bătut pe rând recordul de cel mai scump transfer. Mai întâi, italianul l-a adus pe Gareth Bale la Real Madrid, de la Tottenham, în 2013, pentru 101 milioane de euro, iar, în 2016, portughezul a stabilit o nouă referință, după ce l-a luat la Manchester United pe Paul Pogba, pentru 105 milioane de euro, de la Juventus.

În cazul lui Guardiola, cel mai scump transfer al său este aducerea lui Zlatan Ibrahimovic, la Barcelona la Inter, în 2009, pentru 69,5 milioane de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...