TOP 5 cei mai bogați oameni ai lumii; Averea lui Zuckerberg crește impresionant

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei mai bogaţi şi influenţi oameni din lume şi-au clădit averea din investiţii de succes sau din companii începute de la zero. Bill Gates rămâne cel mai bogat om din lume, potrivit indexului Bloomberg al miliardarilor lumii.

Pe locul 5 în topul miliardarilor se situează Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, înregistrând o avere de 72.2 miliarde de dolari. Acesta a prezentat o creştere impresionantă în veniturile ultimului an, câştigând anul acesta aproximativ 22 de miliarde de dolari. Până în acest moment, Zuckerberg este cel mai prolific miliardar din 2017.

Mark Zuckerberg se conturează ca un potenţial candidat la preşedinţia Statelor Unite după ce, săptămâna trecută, l-a angajat pe Joel Benenson, strategul de campanie a lui Barrack Obama şi Hillary Clinton.

Warren Buffett, supranumit „oracolul din Omaha”, se situează pe locul 4, înregistrând o avere de 77.5 miliarde de dolari, acesta fiind preşedintele şi acţionarul majoritar la companiei de investiţii Berkshire Hathaway. Acesta este considerat a fi unul dintre cei mai influenţi oameni din lume, deţinând acţiuni în companii precum Coca-Cola, American Express şi Wells Fargo.

Veniturile acestuia s-au actualizat peste noapte cu 460 de milioane de dolari, înregistrând faţă de anul 2016 o creştere în venituri de aproximativ 4.5 miliarde de dolari.

Investiţiile magnatului american urmează cursul europei, încât acesta a angajat-o pe Zypora Kupferberg pentru a vâna oportunităţi de investiţii în Europa.

În prezent, pe locul 3 se află Amancio Ortega, cea mai bogată persoană din Europa, cu o avere de 83.8 miliarde de dolari., acesta deţinând 59% din acţiunile Inditex, cel mai mare retailer de îmbracăminte din lume, şi părinte al lanţului de magazine Zara.

Săptămâna trecută, pentru o perioadă scurtă, Amancio Ortega l-a depăşit în topul miliardarilor pe Jeff Bezos, fiind pe locul 2.

Ortega a înregistrat, anul acesta, o creştere în venituri de 11.5 miliarde de dolari.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere de 84.7 miliarde de dolari, se situează pe locul 2, acesta ocupând, în urmă cu 2 săptămâni, pentru câteva ore, locul 1 în clasament după ce îl depăşise pe Bill Gates.

După Mark Zuckerberg, Jeff Bezos este al doilea cel mai prolific miliardar din 2017, înregistrând o creştere în venituri de 19.3 miliarde de dolari.

Pe locul 1 în indexul Bloomberg, se află Bill Gates, cu 90.8 miliarde de dolari. Acesta a înregistrat anul acesta venituri de 8.5 miliarde de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...