Căderi de zăpadă record în august, în munţii din Australia. În timp ce turiştii se bucură de fenomen, autorităţile cer prudenţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Stațiunile dedicate sporturilor de iarnă din Australia au beneficiat de căderi de zăpadă record pentru actualul sezon hibernal din emisfera sudică, luni, spre încântarea practicanților de schi și snowboarding din statele aflate în estul acestei țări, informează Xinhua.

Snowy Mountains din statul New South Wales (NSW) și Alpine National Park din statul Victoria au înregistrat weekendul trecut cele mai mari căderi de zăpadă din actualul sezon hibernal, grație unui fenomen ce a fost denumit „The Blizzard of Oz” de către Susie Diver, director de comunicare al stațiunii turistice Thredbo din New South Wales.

„Oamenii sunt foarte încântați, e cea mai mare ninsoare din tot sezonul. E multă zăpadă proaspătă, este exact ce iubesc practicanții de schi și de snowboarding”, a declarat Susie Diver, luni, pentru Xinhua.

În doar trei zile, un strat de peste 115 centimentri de zăpadă s-a acumulat în Thredbo, iar în Mt Hotham din statul Victoria stratul de zăpadă acumulat în 24 de ore a fost de aproximativ 80 de centimetri.

Peste 830.000 de persoane vizitează Snowy Mountains în fiecare an, din care 16.000 sunt turiști veniți din străinătate, potrivit statisticilor întocmite de Destination NSW.

August este o lună foarte aglomerată pe pârtiile din Australia, întrucât pasionații de sporturi de iarnă vor să profite cât mai mult de ultima lună a sezonului hibernal din emisfera sudică.

Deși practicanții de sporturi de iarnă și managerii din stațiunile montane australiene sunt încântați de recentele căderi de zăpadă, autoritățile i-au avertizat pe localnici și turiști, cerându-le să dea dovadă de prudență atunci când se deplasează spre regiunile muntoase.

Nicki Kyriakou, directorul regional al Victoria Roads, a anunțat luni că mai multe drumuri au fost închise în statul Victoria din cauza furtunilor de zăpadă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...