Participă la o tabără de toamnă și învață să lucrezi cu datele deschise. Poți câștiga 1000 de dolari și o vizită de studiu în Slovacia

N3X4D4WZG8
Foto: Rawpixel.com

Vrei să înveți rapid, eficient și gratuit cum să accesezi și să folosești datele deschise pentru a putea face materiale ample de investigație și dezvăluiri ale iregularităților? Atunci Open Data Media Camp este pentru tine.

Tabăra va avea loc în perioada 13 – 17 septembrie 2017. Te așteaptă cinci zile în care vei avea ocazia să cunoști experiența experților din Slovacia și din Republica Moldova, vei analiza studii de caz și exemple practice din diferite țări, precum și vei obține abilitățile tehnice necesare pentru a putea face o investigație în domeniul care te interesează.

Mai mult, poți obține o bursă în valoare de 1000 de dolari SUA și un stagiu de 3 luni cu ghidarea experților din Slovacia și Moldova, inclusiv o vizită de studiu în Slovacia timp de 4 zile.

Pentru aceasta, în timpul exercițiilor practice din cadrul taberei, fiecare participant va trebui să vină cu o propunere de cercetare. Pe baza acesteia, din cei 25 de participanți la Open Data Media Camp, vor fi selectați 6 câștigători de burse. În timpul stagiului, câștigătorii, ghidați de mentorii săi, vor scrie articole de investigație care vor fi ulterior publicate.

Limba de lucru: engleza, cu traducerea sincronă engleză-română. Locul desfășurării evenimentului va fi anunțat pe parcurs. Participarea la tabără este gratuită și toate costurile legate de cazare, alimentație și transport sunt acoperite de organizatori.

Dacă ești jurnalist, activist civic, membru al unui ONG sau blogger, te poți înscrie AICI.

Dată limită pentru înregistrare este 17 august 2017.

Această activitate face parte din programul Republicii Slovace de Transfer al Cunoștințelor și Experienței de Tranziție, sprijinit de SlovakAid și organizat împreună cu PNUD Moldova (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare).

Mai multe detalii despre eveniment le găsești AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente