13:17:01 29.03.2024
Stiri

Intoxicație în MASĂ la o tabără din R. Moldova: Numeroși copii au fost internați la spital

Social 07.08.2017 12:00 Vizualizări2321 Autor: Ziarul National
Intoxicație în MASĂ la o tabără din R. Moldova: Numeroși copii au fost internați la spital
Tabăra „Dumbrava” din satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă


Cincisprezece copii au ajuns la spital în Secția de boli infecțioase, iar alți 12 sunt tratați acasă, după ce s-au intoxicat, vinerea trecută, la tabăra „Dumbrava” din satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă.

Medicii de la Spitalul raional din Ștefan Vodă au anunțat că, astăzi-dimineață, starea copiilor internați era satisfăcătoare și aceștia urmează să fie externați.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a creat un grup care să investigheze cazul, dar aceștia nu au aflat cu ce s-au intoxicat cei 23 de copii.

Mâncarea de la această tabără este preparată de către angajații de la SRL „Prăjitura magică”.

„Tot personalul implicat la prepararea bucatelor are studii în domeniu, toţi au trecut controlul medical. Produsele alimentare sunt însoţite de acte ce confirmă proveniență şi calitatea lor, cu respectarea condiţiilor termice de păstrare. Blocul alimentar al taberei este renovat şi se află în stare bună. Produse alimentare se păstrează în depozit cu secţii pentru categorii de produse diverse (depozit pentru legume, produse lactate, produse din carne, pentru fructe ş.a.). De asemenea, în blocul alimentar este respectat fluxul tehnologic, asigurat cu secţii pentru produse din carne, lapte, legume, secţia fierbinte, spălătoria. Încălcări de ordin sanitar şi tehnologic nu au fost depistate”, se arată într-un comunicat de presă al ANSA.

Inspectorii au prelevat probe de produse alimentare din care au fost preparate bucate şi probe de sanitaţie pe care le-au transmis la laborator, iar ancheta epidemiologică este în desfășurare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md