(VIDEO) Vânătoare ilegală de hulubi: Un bărbat a fost reținut în flagrant

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un locuitor al orăşelului Codru, în vârstă de 58 ani, a fost reţinut în flagrant delict de către poliţişti în timp ce vâna hulubi sălbatici într-o fâşie forestieră. Acesta riscă amendă de până la 4.500 de lei.

La faţa locului poliţiştii au depistat patru păsări vânate, o armă cu ţeava lisă păstrată ilegal, cartuşe, precum şi un câine de vânătoare. În contextul celor depistate a fost solicitată grupa operativă, pentru documentarea circumstanţelor şi ridicarea probelor depistate.

În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au constatat că, bărbatul nu este pentru prima data în acest loc şi cu acest scop, întrucât a fost găsit ascunzişul special amenajat, unde se camufla braconierul pentru a vâna specia respectivă de hulubi.

Toate probele depistate, în special cartuşele împuşcate şi cele cu încărcătură, arma de model IJ au fost sigilate şi expediate pentru efectuarea expertizei specializate.

Conform legislației în vigoare, braconierul riscă să fie sancţionat cu amendă în mărime de la 1.500 de lei până la 4.500 de lei.

Este de menţionat că, individul nu este membru al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor a Republicii Moldova, iar vânatul este strict interzis în această perioadă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...