Lee Jae-Yong, vicepreşedinte al Samsung Electronics şi fiul preşedintelui grupului Samsung, Lee Kun-Hee, este acuzat că a oferit mită confidentei din umbră a fostei preşedinte. Lee Jae-Yong a fost 'ultimul beneficiar' al delictelor comise în timpul scandalului, a declarat procurorul.

Moştenitorul Samsung este acuzat alături de alţi patru membri ai conducerii grupului că au dat milioane de dolari în schimbul unor favoruri prezidenţiale, în special pentru a obţine acordul autorităţilor pentru o fuziune controversată în 2015.

'Inculpaţii au menţinut legături strânse cu puterea şi au încercat să obţină beneficii personale', a spus procurorul.

Vicepreşedinte al Samsung Electronics şi fiul preşedintelui grupului, Lee Jae-Yong, 48 de ani, este acuzat că a oferit 43 de miliarde de woni (35 de milioane de euro) unei companii şi mai multor fundaţii înfiinţate de Choi Soon-sil, o veche prietenă a preşedintei Park Geun-hye, în schimbul sprijinirii fondului public de pensii pentru un proiect controversat de fuziune a două dintre filialele Samsung în 2015.

El este adevăratul conducător al Samsung, după criza cardiacă suferită de tatăl său în 2014. Arestarea lui Lee Jae-Yong reprezintă o lovitură gravă dată Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie şi televizoare cu ecran plat, deoarece poate afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investiţii şi achiziţii.