(GRAFIC) Aglomerație în vama Cahul – Oancea; Moldovenii așteaptă ore pentru a intra în România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zeci de autoturisme şi autocare se află la rând, luni, pe sensul de ieșire în ţară la vama Cahul – Oancea, timpii de aşteptare depăşind 70 de minute. Aglomeraţia este cauzată de turiştii din Republica Moldova care pleacă la odihnă în ţările europene.

Cozi interminabile la punctul vamal Cahul – Oancea, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Potrivit aplicației „Trafic Online” a Poliției de Frontieră, timpul de așteptare în vamă depășește 70 de minute, la momentul scrierii acestei ştiri.

Timpi îndelungați de așteptare se atestă și în alte puncte de trecere a frontirei. Astfel, potrivit aplicației, în punctul vamal Sculeni timpul de așteptare este de 60 de minute, iar pe sensul de ieșire din centrul republicii, la punctul Leușeni-Albița șoferii sunt nevoiți să aștepte la graniță câte 35 de minute.

Autorităţile de frontieră din Vama Albiţa au declarat că numărul autovehiculelor care trec Prutul este în creştere, fiind vorba în special despre turişti din Republica Moldova care merg la odihnă în ţările UE.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 509,609 traversări, dintre care un număr de 306,200 traversări a cetățenilor Republicii Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 106,796 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în Republica Moldova – 55,999 traversări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...