Ultima oră

ÎNCOTRO? Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, prezenţă sfidătoare la Mausoleul de la Mărăşeşti. A venit cu „lenta” în piept

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, diplomat care nu de puţine ori a avut declaraţii vitriolante la adresa României sau poziţii batjocoritoare, a fost surprins într-o imagine la memorial.

În imagine, diplomatul rus poartă panglica Sfântului Gheorghe, binecunoscutul simbol rusesc al ocupaţiei militare şi a separatismului.

Dubla măsură la nivel diplomatic a Federaţiei Ruse s-a manifestat public şi de această dată. În timp ce un diplomat cu atitudini anti-româneşti “zburdă” nestingherit în vreun fel de autorităţile române prin faţa unui simbol al identităţii româneşti, la Cotul Donului, unde a avut loc cel mai mare dezastru din istoria Armatei Române, autorităţile ruse au pus mereu piedici în construirea unui cimitir al ostaşilor români căzuţi în luptă.

De asemenea, duminică, sutelor de unionişti din România şi Republica Moldova le-a fost interzisă de către jandarmi arborarea de mesaje patriotice în interiorul Mausoleului de la Mărăşeşti.

În această săptămână, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a anunţat că după manifestarea de la Mărășești, pe 20 august, la Palatul Parlamentului din București va fi lansată Alianța pentru Centenar, un plan de acțiuni concrete pentru anul 2018 la care aderă 100 de organizații civice din România, Republica Moldova și Diaspora.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *