Mesajul superb al lui Buffon după retragerea „fulgerului” Bolt

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ajuns la 39 de ani, Buffon se află în faţa ultimului său sezon de jucător profesionist. Retragerea legendarului portar e aproape, astfel că mesajul său pentru Usain Bolt, cel mai rapid om din toate timpurile, nu putea fi altfel decât emoţionant.

Aseară, întreaga planetă şi-a ţinut respiraţia preţ de 10 secunde, cât a durat cursa de 100 de metri din cadrul Mondialelor de la Londra. Bolt, neînvins la vreo ediţie a Jocurilor Olimpice sau a CM, alerga pentru ultima oară în cursa care i-a asigurat prezenţa printre titanii sportului mondial.

Din păcate pentru jamaican, a trebuit să se mulţumească doar cu medalia de bronz, controversatul Justin Gatlin (suspendat de două ori în trecut pentru dopaj) şi coechipierul acestuia, Coleman, profitând de startul slab al lui Bolt pentru a-şi adjudeca primele două poziţii. Jamaicanul s-a mulţumit cu cea mai puţin preţioasă dintre metale, însă pe final toată atenţia s-a îndreptat către el.

Momentul retragerii unei legende a atletismului a fost trăit cu intensitate pe toate meridianele, dar unul dintre cele mai emoţionante mesaje de susţinere a venit din partea lui Buffon, la rândul său un gigant, dar în fotbal.

Fiecare poveste are sfârşitul său. Şi când începutul este unul extraordinar, finalul trebuie să fie unul pe care să îl ţii minte. Cel mai rapid om din toate timpurile, fulgerul atletismului, se retrage. Inevitabil. Şi în acelaşi timp incredibil. Aşa cum a fost întreaga sa carieră. Dar în viaţă niciodată tu te opreşti cu adevărat din alergat. Doar că o faci pe un circuit diferit. Aşa că vei continua să alergi, „fulger” Bolt„, a scris Buffon pe pagina sa de Instagram.

De 8 ori campion al lumii (100m, 200m şi ştafeta de 4x100m), Bolt deţine recordurile mondiale în toate probleme pe care le-a alergat la cel mai înalt nivel. La sută, specialiştii anticipează că nimeni nu va reuşi să îi doboare borna stabilită la Berlin, în 2009 (9,58 secunde), cel puţin 20 de ani de acum înainte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...