Cele mai bune cărți inspiraționale pentru un sfârșit de weekend fierbinte

a-book-a-week-image

Când temperaturile infernale nu ne dau voie să ieșim din casă, trebuie să ne echipăm cu un ceai rece și o carte fierbinte. Inspirația de a începe o săptămână productivă poate fi găsită în cărți. Care sunt cele mai bune cărți inspiraționale aflați din articol.

# Arhitectura fericirii de Alain de Botton

Frumuseţea este promisiunea fericirii, scria Stendhal. Cât de multă fericire îți aduce locul unde trăiești? Cât de mult ești influențat de locația în care te afli? Alain de Botton analizează cum ne este influenţată starea de spirit de clădirile în care locuim, lucrăm şi interacţionăm, arătându-ne, în acelaşi timp, cum putem construi spaţii care să ne crească şansele de-a fi fericiţi. Cu ajutorul lui Botton, vei revizui tot ce te înconjoară cu alți ochi și o privire nouă.

arhitectura-fericirii-arta-secreta-de-a-ti-decora-viata_1_fullsize

# Gândire rapidă, gândire lentă de Daniel Kahneman

Scrisă de câștigătorul premiului Nobel în economie, Gândire rapidă, gândire lentă ne duce într-o călătorie inovatoare prin ascunzișurile minții si ne explica cele doua sisteme care conduc modul nostru de a gândi. Sistemul 1 este rapid, intuitiv și emoțional; Sistemul 2 este mai lent, mai deliberativ și mai logic. Cartea oferă explicații practice ale modului în care se iau deciziile atât în afaceri, cât și în viața de zi cu zi, aratându-ne cum putem utiliza diferite tehnici pentru a ne feri de stângaciile mintale care adeseori ne vâră în bucluc.

gandire-rapida-gandire-lenta_1_fullsize

# Siddharta de Herman Hesse

După lectura romanului care relatează povestea unui prinț, ce renunță la toate posesiunile sale lumești și pornește în căutarea luminii și înțelegerii spirituale, veți fi inspirat să vă schimbați modul de trai și vă veți revizui principiile vieții.

 

cvr9781416561484_9781416561484_hr

# Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry de Rachel Joyce

Harold Frye este nefericit după ce a plecat de la lucru și este nefericit în căsătorie. O scrisoare de la dragostea lui pierdută, Queenie Hennessy, ajunge pe treptele casei sale. Queenie scrie de la o casă de bătrâni pentru a-și lua rămas bun. În loc să îi trimită o scrisoare, Harold pornește într-o călătorie îndepărtata pentru a-i înmâna scrisoare lui Queenie, iar în timp ce merge spre ea, el speră că ea va supraviețui.

incredibilul-pelerinaj-al-lui-harold-fry_1_fullsize

# Un bărbat pe nume Ove de Fredrik Backman

După moartea soției sale, Ove este gata să o urmeze pe lumea celaltă. Însă în casa de alături, vecinii săi, un emigrant iranian, soția sa suedeză și cele două fiice ale sale îl roagă mereu pe Ove să îi ajute în jurul casei. Ove devine o parte componetă a vieții lor și se împrietenește cu vecinii. O poveste despre prietenie și iertare care vă va face să zâmbiți și să plângeți.

un-barbat-pe-nume-ove-cover_big

# Felicity de Mary Oliver

Marz Oliver este cunoscută pentru poeziile sale despre natură și peisaje. În această operă ea își întoarce privirea către simțămitele inimii omenești. Ea descrie cu atâta acuratețe fericirea, dragostea, încât cititorii le pot simți pe pielea lor.

felicity-cover

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente