Două cadavre au fost găsite plutind pe râul Prut

Autoritățile române au demarat o anchetă după ce cadavrele a două persoane au fost găsite, duminică dimineața, plutind pe râul Prut, în dreptul localității Bran. Este vorba de doi bărbați de aproximativ 40 ani, respectiv 30 ani. Cei doi nu au acte de identitate asupra lor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situații de Urgență (ISU) Iași, Silvia Bolohan, a declarat pentru Agerpres că la fața locului s-a intervenit cu o autospecială cu scafandri, o barcă, un echipaj EPA SMURD și șapte subofițeri.

“Am fost sesizați că pe Prut plutește un cadavru în dreptul localității Bran din comuna Golăești. La scurt timp după ce corpul a fost scos din apă, la 300 de metri în amonte a fost găsită încă o persoană. Se intervine și pentru scoaterea celei de-a doua persoane. Nu se știe momentan de cât timp se aflau în apă”, a precizat Silvia Bolohan.

Întrucât cadavrele au fost găsite plutind pe râul care desparte România de Republica Moldova, la fața locului s-au deplasat echipe de polițiști de la Poliția de Frontieră. În zonă au plecat și criminaliștii, pentru a efectua cercetări.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.