Actualitate

Rusia ANULEAZĂ regimul liberalizat pentru transportatorii de mărfuri din Moldova începând cu 14 august

Agenţia Naţională Transport Auto anunţă finalizarea procedurilor interne de către autorităţile RM şi Rusiei pentru intrarea în vigoare a Acordului bilateral interguvernamental în domeniul transportului rutier internaţional, semnat pe 31 mai, la Leipzig.

Astfel, transportatorii pot obţine autorizaţiile pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri la ghişeul unic al Agenţiei începând cu data de 8 august.

În ceea ce priveşte efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale pe teritoriul Federaţiei Ruse, autorizaţiile respective nu au fost transmise de către Ministerul Transporturilor al Federaţiei Ruse.

Prin urmare, ANTA atenţionează operatorii de transport să evite planificarea curselor ocazionale până la recepţionarea autorizaţiilor, fapt despre care vor fi informaţi.

Precizăm că decizia de a anulare a regimului liberalizat pentru transportatorii de mărfuri din Moldova a fost luată unilateral de autorităţile de la Moscova. Ministerului Transporturilor al Rusiei a anunţat despre denunţarea unilaterală a Acordului bilateral interministerial cu privire la transportul rutier, semnat la 16 iulie 1993 şi intenţia de a introduce sistemul de autorizaţii pentru transportul rutier bilateral şi de tranzit între ţări.

Prin urmare, pe 31 mai, la Leipzig, Germania, în cadrul Forului Internaţional de Transport 2017, a fost organizată întrevederea bilaterală şi semnat noul Acord între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse în domeniul transportului rutier internaţional. 

Jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *