Victime colaterale: Raidurile împotriva Statului Islamic au ucis până acum sute de civili nevinovați. Dacă nu câteva mii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puțin 624 de civili au fost uciși în atacuri ale coaliției anti-ISIS, coordonată de SUA, în Siria și Irak, în ultimii trei ani, conform bilanțului oficial al armatei americane.

„Cu toate că facem eforturi extraordinare ca victimele din rândul civililor să fie minime, uneori astfel de incidente sunt inevitabile”, a anunțat coaliția într-un comunicat de presă citat de CNN.

Numărul raportat este mult mai mic decât cel consemnat de grupul Airwars.org, care estimează că au fost uciși nu mai puțin de 4.724 de civili în aceste atacuri, între august 2014 și iunie 2017.

Povestea bucătarului devenit erou în luptă cu Statul Islamic: S-a împușcat în cap că să nu cadă în mâinile teroriștilor.

La finalul lunii trecute, alianța formată din combatanți kurzi și arabi, susținută de SUA, a alungat Statul Islamic din jumătate din Raqqa, bastionul sirian al grupării jihadiste, în mai puțin de două luni de când a intrat pentru prima oară în acest oraș.

Potrivit ONU, între 20.000 și 50.000 de oameni sunt în continuare blocați la Raqqa.

Statul Islamic a cucerit orașul în 2014 și controlează o bună parte din provincia cu același nume în Siria.

Chiar și după alungarea Statului Islamic, coaliția antijihadistă mai are „multe de făcut” în Siria, a recunoscut comandantul adjunct al coaliției, generalul Rupert Jones, scrie ziare.com.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...