Polonezii negociază la sânge pentru rachetele Patriot: Vor niște dotări pe care nu le au nici americanii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polonia nu se mulțumește doar să achiziționeze opt sisteme Patriot de ultima generație, ci solicita că în contract să fie trecute și clauze clare privind transferul de tehnologie.

Țara est-europeană este gata să plătească un preț de 8 miliarde de dolari pentru sistemele antirachetă Patriot, dar amenință să renunțe la contract dacă anumite cerințe legate de livrarea unor componente ale sistemelor nu vor fi respectate, anunța Defense News.

În ciuda semnării acordului care deschide seria de negocieri cu SUA pentru achiziționarea sistemelor antirachetă, reprezentanții Ministerului Apărării de la Varșovia se arată dezamăgiți de faptul că Washingtonul ar putea întârzia derularea livrărilor, în contextul în care vor analiza mai întâi cererile de transfer de tehnologie formulate de Polonia, scrie Business24.

Polonia a cerut anumite dotări ale sistemelor Patriot comandate pe care nici americanii nu le folosesc în prezent.

Astfel, primele două baterii de rachete ar trebui să vină dotate cu o stație de comandă Northrop Grumman IBCS, pe care americanii o vor adăuga sistemelor Patriot proprii abia în 2022, iar restul de șase ar trebui să aibă radare cu rază de supraveghere de 360 grade, dotare care, iarăși, nu este în prezent întâlnită pe sistemele Patriot folosite de americani.

Aceste amănunte ar putea întârzia serios livrarea sistemelor defensive, acestea trebuind să treacă mai întâi șirul de țeste cerut de Departamentul Apărării. Multe dintre teste sunt programate să debuteze abia în 2019.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...