„HBO a experimentat recent un eveniment cibernetic, ce a rezultat în compromiterea de informaţii proprietare”, a confirmat uUn purtător de cuvânt al HBO interacţiunea nedorită cu un grup de hackeri la scurt timp după ce au ajuns online informaţii despre eveniment.

Se întâmplă destul de des ca grupuri de hackeri să se laude cu performanţe ce nu ajung să fie niciodată confirmate, dar se pare că nu există nici un dubiu în privinţa evenimentelor desfăşurate în urmă cu câteva zile.

CEO-ul HBO, Richard Plepler a făcut o declaraţie la scurt timp dup ce mai multe publicaţii importante au primit un „comunicat” din partea hackerilor ce au furat nu mai puţin de 1,5TB de date de pe serverele companiei americane. „Protecţia datelor este o prioritate de top la HBO şi luăm foarte în serios responsabilitatea de a proteja datele pe care le avem”, a fost declaraţia oficială înaintată către Entertainment Weekly, după ce publicaţia a detaliat mai multe particularităţi ale atacului suferit de HBO.

Aparent, printre cei 1,5TB de date s-au strecurat episoade nelansate de Ballers şi Room 104. În plus, au fost de asemenea furate unul sau mai multe scenarii pentru episoade din Game of Thrones care nu au fost încă difuzate la televizor.

Hackerii au promis că vor publica online tot ce au furat de la HBO în valuri. Momentan, nu există nicio dovadă că răufăcătorii au încercat să obţină o recompensă de la gigantul media în schimbul datelor „capturate”. În schimb, toţi angajaţii HBO au primit un email prin care li se aduce la cunoştinţă că problema este analizată de experţi din afara companiei.

În definitiv, ai grijă pe ce linkuri dai click în următoarea perioadă pentru că s-ar putea să vezi ce se întâmplă în următoarele episoade din Game of Thrones din greşeală.