Ministrul român de Externe despre Rogozin: Nu va mai avea o tribună

Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, consideră că, după declararea vicepremierului rus Dmitri Rogozin drept persona non grata în Republica Moldova, oficialul rus se va lipsi de tribuna de pe care își prezenta punctele de vedere pe teritoriul Republicii Moldova, adică în Transnistria, şi de acum încolo o va face de la Moscova, sau din altă parte.

Teodor Meleșcanu a fost întrebat la postul de televiziune Digi24 despre decizia autorităților de la Chișinău privind vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Meleșcanu a răspuns: “În loc ca vicepremierul Rogozin să aibă tribuna de pe care își prezenta punctele de vedere pe teritoriul Republicii Moldova, adică în Transnistria, o s-o facă de la Moscova, sau din altă parte. Eu nu cred că el se va schimba ca abordare. Sau cel puțin nu va mai avea o tribună sau cel puțin nu va mai avea posibilitatea să spună aceste lucruri, dându-le o altă greutate și o altă conotație fiind pe teritoriul Republici Moldova“, citat de Agerpres.

Anterior, Teodor Meleșcanu, a declarat că situația generată de interdicția de survol a României de către aeronava în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost una “deliberată” ca să creeze un diferend politic între România și Rusia.

Din punctul meu de vedere, toată această chestiune, cu survolul României, a fost în mod clar prevăzută ca să creeze un diferend politic între România și Rusia. Și spun acest lucru pentru că, cu câteva zile înainte de a pleca spre Transnistria, Rogozin a dat pe Twitter informația că va survola teritoriul României și a pus și harta respectivă, ca să vedem pe unde intră, pe unde iese și așa mai departe. Din punctul meu de vedere a fost o chestiune deliberată de vicepremierul Rogozin, pentru a crea dificultăți în relațiile dintre România și Rusia“, a afirmat șeful diplomației române.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.