18:22:50 24.04.2024
Stiri

Vă pregătiți să mergeți în vacanță? Vedeți în ce state din Europa sunt în vigoare Coduri ROȘII de temperaturi EXTREME şi pericole de incendii

Știri 05.08.2017 08:00 Vizualizări3616 Autor: Ziarul National
Vă pregătiți să mergeți în vacanță? Vedeți în ce state din Europa sunt în vigoare Coduri ROȘII de temperaturi EXTREME şi pericole de incendii RTV


În perioada 4 - 6 august curent, mai multe zone de pe continentul european (majoritatea fiind şi destinaţii turistice în sezonul estival) se află sub cod roșu de temperaturi ridicate. Este vorba de întreg teritoriul Croației, al Bosniei-Herțegovina, Serbiei, Muntenegrului și Ungariei; cea mai mare parte a Sloveniei, sudul Poloniei, sudul Slovaciei, sudul Elveției; centrul și sud-estul Italiei, precum şi insulele Sicilia și Sardinia.

Din cauza caniculei şi a secetei, există pericolul producerii unor incendii de vegetaţie uscată şi de păduri în zone precum: sudul și estul Portugaliei; sudul și centrul Spaniei şi zona Mallorca; sudul insulei Corsica și zona mediteraneană a Franței; insulele Sicilia, Sardinia, sudul și centrul Italiei; zona de coastă a Croației; centrul Albaniei; zona estică a Ungariei; nordul și estul Serbiei; Macedonia, sud-estul și nord-vestul Bulgariei; partea de sud a țărmului Greciei și insulele Ciclade; părți din zona centrala a Ciprului; centrul și sud-vestul Turciei.

Ministerul de Externe de la București sfătuiește cetăţenii români să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă.

Se recomandă cetăţenilor ca, înainte de a porni spre aceste zone, să consulte paginile de Internet http://www.meteoalarm.eu şi http://erccportal.jrc.ec.europa.eu/- pentru informații actualizate permanent, să evite expunerea directă la soare, în special la orele amiezii, şi să aibă la dispoziție suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzătoare, în situaţii de caniculă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md