Actualitate

ULTIMA ORĂ / Pentagonul cere Casei Albe să ofere arme letale Ucrainei

Oficialii declară că pachetul de ajutor propus include rachete antitanc Javelin cu un cost estimat de aproximativ 50 de milioane de dolari.

"Este o mișcare bună și văd amprentele secretarului de apărare Mattis peste tot", a spus Ret. Admiral James Stavridis, fost comandant al NATO și analist al NBC News.

"Aceasta este o mișcare foarte logică și importantă care va spori descurajarea – pentru că va pune îndoieli în mintea agresorilor ruși în ceea ce privește utilizarea tancurilor".

În timp ce cei trei oficiali au declarat că nu sa luat nicio decizie definitivă cu privire la furnizarea armelor, au fost de acord că Pentagonul este în favoarea acestei mișcări.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului nu a confirmat detaliile pachetului, spunând doar că "nu am decis nimic".

Nu s-a decis, încă, dacă SUA ar furniza Javelins printr-un intermediar și dacă militarii din S.U.A. ar instrui armata ucraineană cu privire la modul de operare a acestora.

Cel mai obișnuit rezervor rusesc este T-90, potrivit lui Loren Thompson, șef de conducere al Institutului Lexington, un think tank conservator. Javelinul atacă tancurile de sus, unul dintre punctele cele mai vulnerabile ale tancurilor, a explicat el, adăugând că alte arme cu arme pe umeri, cum ar fi un RPG, nu reușesc să elimine un tanc rusesc.

Sursa: TIMPUL.MD
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *