(GALERIE FOTO) Europol lansează o colecție de cărți poștale cu fotografiile celor mai periculoși infractori

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Organizația europeană de poliție, Europol, a anunțat lansarea unei serii de cărți poștale care vor avea pe ele figurile și numele infractorilor dispăruți, pe numele cărora s-au emis mandate de arestare internaționale. Cărțile poștale vor purta imaginile celor mai căutați 21 de infractori de pe continent, iar campania Europol ar fi menită să sensibilizeze cetățenii pentru găsirea acestor fugari.

Modelul de carte poștală care ar fi lansat în România are pe el fotografia urmăritului Gherghe Clapon (49 de ani), căruia i se adresează o invitație „amicală” având următorul text: „Dragă Gheorghe, contele Dracula își celebrează parada anuală a vampirilor și tu ești invitat. Vino diseară, te așteptăm. Cu drag, poliția”.

Cartea poștală cu chipul infractorului român are ca timbru un usturoi, iar imaginea de fundal reprezintă un castel bântuit de lilieci.

Fiecare model de carte poștală este personalizat cu elemente din țara de unde provine infractorul. De exemplu, modelul pentru Franța este următorul:

„Dragă Farouk, trebuie să știi că viața este mai bună în dulcea Franță. Sperăm că te vei întoarce în curând. Ne lipsești!”, susține textul care însoțește imaginea infractorului Farouk Hachi.

Desenele care ilustrează această carte poștală reprezintă Turnul Eiffel, un corn, o sticlă cu vin roșu și un bărbat îmbrăcat în marinar, cu o pălărie din epoca Revoluției Franceze, ținând într-o mână o pâine-baghetă.

Farouk Hachi este acuzat că ar fi șeful unei bande care a jefuit 15 bănci. Condamnat în absență la 20 de ani de închisoare în 2009, el s-ar afla într-o țară din Benelux dar a rămas în legătură cu anumite persoane din nordul Franței.

Campania noilor cărți poștale, deși are un ton umoristic, are scopul să-i stimuleze pe cetățenii statelor europene de a ajuta Poliția să găsească infractorii care se sustrag pedepselor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...