Revolte în Coasta de Fildeş: Un grup de persoane înarmate a atacat o secţie de poliţie şi a furat armele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un grup de aproximativ 20 de mercenari înarmaţi, îmbrăcaţi în uniforme militare, a atacat o secţie de poliţie din sud-estul Coastei de Fildeş, blocând ofiţerii de poliţie în secţie şi furând armele, conform declaraţiilor armatei, potrivit Reuters.

Raidul din oraşul Adzope, situat la 100 de km de capitala comercială Abidjan, vine în urma unei perioade de revoltă militară, de mai multe luni, ce ameninţă să perturbe pacea din cea mai dezvoltată economie francofonă din vestul Africii.

Atacul a avut loc între orele 3:00 şi 4:00 a.m. Atacatorii au jefuit de asemenea, o farmacie şi o benzinărie şi au tras focuri de armă în aer înainte să plece.

Conform declaraţiilor armatei, nu a fost înregistrat niciun decedat sau şi niciun rănit.

„Este un alt atac şi asta este îngrijorător. Situaţia este sub control, momentan, şi facem tot posibilul să încheiem aceste rebeliuni şi să aflăm cine este în spatele acţiunii”, a menţionat un purtător de cuvânt al armatei.

Preşedintele Alassane Ouattara a înlocuit oamenii din poziţiile de conducere ale securităţii, cu scopul de a opri revoltele, dar în aceeaşi zi, un grup de persoane înarmate, îmbracate în uniformă, a atacat o bază de elită a securităţii din Abidjan, furând armele şi omorând un ofiţer.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...