Actualitate

Racola fete de 19-20 ani pentru suma de 700 – 1000 euro, săptămânal

Suspectul îndemna tinerele cu vârste de 19-20 ani, să practice prostituţia în schimbul sumei de 700 -1000 euro, săptămânal.  Bărbatul este arestat pentru 30 de zile.

Urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații și reprezentanții Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, s-a stabilit că bărbatul activa pe teritoriul țării de la începutul anului 2017. Acesta, urmărind scopul determinării şi înlesnirii practicării prostituţiei de către alte persoane şi tragerii unor foloase financiare, îndemna tinerele să practice prostituţia.  

Totodată, s-a stabilit că suspectul făcea cunoștință și încerca să convingă victimile prin intermediul aplicației „Messenger”. De asemenea, bărbatul achita tinerilor bani pentru perfectarea pașaportului, iar ulterior negociau toate detaliile privind practicarea prostituției și organizarea deplasării acestora pe teritoriul României.  

După mai multe cercetări efectuate de ofițerii Inspectoratului național de investigații cu suportul ofițerilor Inspectoratului național de patrulare, în seara zilei de 1 august curent, suspectul a fost reținut în flagrant pe traseul Chişinău-Hânceşti, în momentul transportării cu automobilul, în România, a două tinere originare din municipiul Chișinău.  

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art. 220 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.  

Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații, pentru a stabili circumstanțele și persoanele implicate în acest caz.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *