12:10:43 29.03.2024
Stiri

Un oficial s-a întâlnit cu angajații ministerului care a fost absorbit, după reforma Guvernului: În noua structură vor rămâne doar „profesioniștii cu gândire strategică”

Economie 04.08.2017 15:00 Vizualizări1974 Autor: Ziarul National
Un oficial s-a întâlnit cu angajații ministerului care a fost absorbit, după reforma Guvernului: În noua structură vor rămâne doar „profesioniștii cu gândire strategică”


Viceprim-ministrul Octavian Calmâc, ministru al Economiei și Infrastructurii (MEI), s-a întâlnit cu colectivul fostului Minister al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, absorbit de cel al Economiei, după aprobarea reformei Guvernului, și le-a transmis că în funcții vor rămâne doar profesioniștii cu „capacitatea de a gândi strategic, înainta propuneri și lucra în echipă”.

Calmâc i-a anunțat pe angajați că în timpul apropiat va fi elaborat Regulamentul de activitate a MEI, stabilită structura și numărul de personal.

„La baza angajărilor în MEI va sta profesionalismul persoanei, capacitatea de a gândi strategic, înainta propuneri și lucra în echipă. Persoanelor care nu se vor regăsi în noua structură le vor fi propuse locuri de muncă în alte instituții subordonate ministerului. Mai mult, indiferent de evoluția situației, noi vom asigura întreg pachetul de protecție socială a personalului”, le-a transmis vicepremierul Calmâc.

Potrivit ministrului, realizarea proiectelor de reabilitare a drumurilor, modernizarea serviciilor legate de transportul rutier, naval, feroviar și aerian, precum și altor programe de importanță națională rămân a fi priorități primordiale și pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii care, prin absorbție, a preluat gestionarea domeniilor fostului Minister al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Un comunicat de presă al MEI arată că Octavian Calmîc a promis acțiuni pentru redresarea situației în mai multe subdiviziuni, în special la Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și „Air Moldova”.

„Deja am avut unele discuții cu partenerii de dezvoltare, specialiștii din domeniu privind situația de la Calea Ferată, în cadrul cărora am schițat un plan de depășirea a situației de la această întreprindere, care include și soluționarea cât mai urgentă a problemelor, în special celor sociale a angajaților. Scopul nostru este de a transforma această întreprindere în una profitabilă, capabilă de a concura pe piața regională”, a spus ministrul Calmâc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md