Cinci pași pentru a fi gata să devii student peste hotare sau cum să începi o viață nouă

travel-022

A fi student internațional este o experiență interesantă și oferă posibilități nelimitate. Însă pentru a porni pe această potecă trebuie să fii pregătit fizic și moral. Unii membri ai echipei #diez au experimentat sau urmează să experimenteze o călătorie de studii, motiv pentru care listăm mai jos cinci pași pe care să-i urmezi dacă vrei să te pregătești de plecarea într-o țară nouă.

#1. Alătură-te grupului de Facebook al universității alese

Un sfat esențial este să te alături grupului de Facebook al universității, fiindcă este o modalitate de a interacționa cu studenții care deja au experiență de studii. De la ei poți afla răspunsuri la întrebările care te îngrijorează sau cum să îți găsești cazare. Studenții cu experiență îți pot oferi sfaturi despre experiența de a pleca de acasă pentru prima oară. Cu ajutorul acestor grupuri vei înțelege că toți au trecut prin situațiile pe care la confrunți și nu ești singur.

fb-672x372

#2. Pregătește-ți haine potrivite pentru anotimp

Caută pe internet care sunt temperaturile medii toamna și iarna în țara în care pleci și caută haine potrivite pentru a te simți confortabil. Dacă pleci în Marea Britanie sau în Canada, ar trebui să investești într-o parka groasă pentru a nu îngheța la temperaturi joase. Iar în caz că nu găsești ceea ce cauți, fă-ți o listă și rezervă un buget ca să procuri tot de ce ai nevoie pe loc.

15bb12ee28d80f168ab52fff2abd60a4--teen-fashion-winter-teen-winter-outfits

#3. Caută cea mai ieftină modalitate de a păstra contactul cu cei de acasă

Când studiezi peste hotare, vei avea momente când vei simți dorul de casă, însă în comparație cu prietenii tăi localnici, nu vei putea lua un tren rapid pentru a-ți vizita familia. Pentru a simți mai puțin dorul de casă îți poți instala mai multe aplicații mobile prin care poți menține contactul cu cei de acasă. De exemplu WhatsApp sau Skype sunt servicii gratuite pe care le poți folosi.

Whatsapp

#4. Ia cu tine gustări pentru zbor și filme/fotografii/DVD care te fac să te simți acasă

Nu lua mâncare lichidă cu tine la zbor, pentru că poți fi oprit de autorități. Ia fotografii cu familia, cu prietenii și cu animalul de casă iubit. Ceea ce trebuie numaidecât să fie pe lista ta de student internațional sunt lucrurile care te fac să te simți acasă, mărunțușuri ce înseamnă mult pentru tine. Dacă este o jucărie moale sau cartea preferată, aceste lucruri te pot susține în momente mai dificile pentru tine.

6e5da052c4341c3343a117350f83826a--bedroom-slippers-house-slippers

#5. Fii pregătit pentru necunoscut

E bine să știi câte ceva despre țara și orașul unde pleci, însă mult mai important este să înțelegi că în ghidurile turistice nu este descris ceea ce trăiește un student stabilit acolo. Te vei întâlni cu necunoscutul mereu, este inevitabil, însă fii gata să explorezi, să călătorești, să discuți cu localnicii pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba. Acceptă disconfortul și ieși din zona ta de confort pentru a afla ceva nemaipomenit.

luggage-1149289_960_720

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente