Atenție la insolație! Mai multe persoane au apelat în această săptămână Serviciul de Urgență

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De la începutul săptămânii, în contextul avertizărilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat de vreme caniculară, Serviciul de Urgență a înregistrat mai multe cazuri de insolație datorate expunerii îndelungate și intense la radiațiile calorice solare.

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat ajutor medical la trei pacienți, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 49-57 de ani, din raioanele Ungheni, Leova și Comrat. Unul dintre pacienți a necesitat îngrijiri medicale suplimentare, fiind transportat la spital.

Totodată, un pacient în vârstă de peste 80 de ani a fost găsit ieri de către echipa de asistență medicală urgentă în stare de inconștiență, în ograda proprie. Bărbatul din raionul Cantemir prezenta, pe lângă semne de insolație și semne de traumatism cranio-cerebral.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru perioada 3 – 5 august 2017 pe întreg teritoriul Republicii Moldova cod portocaliu de caniculă. În intervalul menționat pe o mare parte a teritoriului temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între 35-38°C.

În acest context, pentru a preveni efectele negative ale caniculei şi insolaţiei asupra sănătăţii, specialiștii recomandă evitarea expunerii îndelungate la soare, consumarea zilnică a cel puțin 2 litri de apă, folosirea cremei protectoare și a vestimentației lejere, etc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...