Manchester City mai și vinde; O mare speranță a clubului ajunge la fosta campioană a Angliei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Atacantul nigerian Kelechi Iheanacho s-a transferat de la Manchester City la formaţia Leicester City, cu care a semnat un contract pe o perioadă de cinci ani, a anunţat campioana din 2016, fără a preciza suma de transfer.

Potrivit jurnaliștilor englezi, Leicester ar fi plătit pentru Iheanacho, în vârstă de 20 ani, suma de 25 de milioane de lire sterline (28 milioane de euro). Iheanacho este de altfel a patra achiziţie a ”vulpilor” în această vară, după mijlocaşul spaniol Vicente Iborra, venit de la Sevilla, portarul elveţian Eldin Jakupovic şi fundaşul Harry Maguire, ambii de la Hull City. Iheanacho, care îi va regăsi la Leicester pe compatrioţii săi Wilfred Ndidi şi Ahmed Musa, a marcat 21 de goluri în 64 de meciuri în toate competiţiile de la debutul său la Manchester City, în 2015. În prima etapă din Premier League, pe 11 august, Leicester o va întâlni pe Arsenal, Emirates Stadium din Londra.

Un talent uriaş, Iheanacho a fost folosit mult prea puţin în ultimele două sezoane de „cetăţeni”. În condiţiile în care Guardiola trebuie să aleagă pentru postul de vârf împins între Aguero şi Gabi Jesus, nigerianul avea şanse reduse să prindă prea multe minute pentru echipa din Manchester. În consecinţă, deşi Pep era conştient de calităţile pe care le posedă vârful, s-a văzut nevoit să renunţe la serviciile lui. Iheanacho a efectuat marți vizita medicală pentru Leicester. Totuşi, nici aici africanul nu are postul de titular asigurat, în condiţiile în care Vardy şi Slimani sunt adversari redutabili. Se serviciile sale au mai fost interesate Paris Saint Germain și Borussia Dortmund.

12 goluri a înscris nigerianul pentru City, dar ceea ce este cu adevărat remarcabil e rata sa. El a reuşit această performanţă din doar 19 şuturi la poartă.

19 jucători a cedat City în această vară, cel mai scump fiind Enes Unal, care a ajuns la Villarreal în schimbul sumei de 12 milioane de lire.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...