Efectele pe care le vor avea sancțiunile semnate de Donald Trump împotriva Rusiei

trump
Foto: cnn.com

La scurt timp după ce președintele SUA, Donal Trump, a semnat una din cele mai ample liste de sancțiuni contra Rusiei, pe internet a fost publicat un filmuleț care explică efectele pe care le vor avea acestea. Potrivit autorilor, ultimul set de restruicții contra Rusiei și autorităților acesteia este o sentință pentru Kremlin, întrucât se va răsfrânge asupra tuturor domeniilor guvernamentale rusești.

Pe lângă un șir de sancțiuni de ordin economic, Rusia nu va putea importa diverse produse strategice necesare pentru diferite sectoare ale economiei. Autorii menționează că scheme de tipul celor prin care au fost folosite laimportul turbinelor Siemens nu vor mai putea avea loc. Noua lege mai prevede introducerea sancțiunilor față de companiile europene care vor coopera cu Rusia în domenii incluse în lista celor interzise, fiind amenințat, astfel, proiectul Moscovei de a livra gaze naturale prin conducta North Stream 2, elaborat în parteneriat cu Germania. Totodată, sancțiunile se vor extinde și pe un număr mare de oficiali și funcționari din Guvern, Serviciile de Securitate, etc.

O altă parte a interdicțiilor se referă la prezența trupelor rusești în alte țări. Guvernul american urmează să ceară autorităților de la Moscova să-și evacueze militarii dislocați în mai multe țări, precum Moldova, Ucraina și Georgia. Totodată, Kremlinul trebuie să întoarcă autorităților locale controlul asupra granițelor și să înceteze să discrediteze guvernele alese în mod democratic în cele trei ţări.

Pachetul de sancțiuni, semnat la 1 august de către președintele Donald Trump este calificat de experți ca fiind unul dintre cele mai dure în istorie, care pune Rusia în situația în care s-a aflat Uniunea Sovietică în prejma Războiului Rece, mai notează autorii filmulețului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente