În prima zi de cod portocaliu, peste 1400 de persoane s-au adăpostit la corturile anticaniculă. Unde pot fi găsite acestea

cort2_2
Foto: dse.md

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a reinstalat corturile anticaniculă în mai multe raioane din țară, dar și în municipiul Chișinău. În urma avertizării cod portocaliu de temperaturi ridicate, punctele de reabilitare au reînceput să funcționeze.

În acest context, ieri, 3 august, peste 1400 de persoane s-au adăpostit de temperaturi mari în corturile din Călărași, Ialoveni, Strășeni, Ungheni și Comrat. În plus, de astăzi, alte cinci corturi vor funcționa în cele cinci sectoare din Chișinău. Oamenii sunt îndemnați să vină aici pentru a bea apă și pentru a se proteja de soare în orele de vârf.

Corturile anticaniculă au destinația de a evita cazurile de insolație, salvatorii și pompierii fiind prezenți acolo pentru a veni în ajutor persoanelor. Potrivit informațiilor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, corturile vor funcționa pe parcursul perioadei cu temperaturi ridicate.

Conform informațiilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 3 – 5 august, în Republica Moldova temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între 35 -38 grade Celsius.

Pentru a preveni situațiile nedorite pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere. Mai mult, persoanele sunt îndemnate să meargă la scăldat doar în locuri autorizate, unde bazinele acvatice sunt dotate cu stații de salvare. Salvatorii vin cu atenționări și față de oamenii care se expun căldurii în orele de vârf. Persoanele sunt îndemnate să consume apă și să se protejeze de razele directe ale soarelui.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente