Îndemna tinerele să se prostitueze în România pentru 1.000 de euro săptămânal: Bănuitul a fost reținut în flagrant

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr de 21 de ani, cetățean al României, este suspectat că ar fi racolat mai multe tinere din Republica Moldova pentru practicarea prostituției în orașul Constanța, România. Suspectul îndemna tinerele cu vârste de 19-20 ani, să practice prostituţia în schimbul sumei de 700 – 1.000 euro, săptămânal. Bărbatul este arestat pentru 30 de zile.

Oamenii legii au stabilit că bărbatul activa pe teritoriul țării de la începutul anului 2017. Acesta, urmărind scopul determinării şi înlesnirii practicării prostituţiei de către alte persoane şi tragerii unor foloase financiare, îndemna tinerele să practice prostituţia.

Totodată, s-a stabilit că suspectul făcea cunoștință și încerca să convingă victimele prin intermediul aplicației „Messenger”. De asemenea, bărbatul achita tinerilor bani pentru perfectarea pașaportului, iar ulterior negociau toate detaliile privind practicarea prostituției și organizarea deplasării acestora pe teritoriul României.

După mai multe cercetări efectuate de ofițerii Inspectoratului național de investigații cu suportul ofițerilor Inspectoratului național de patrulare, în seara zilei de 1 august curent, suspectul a fost reținut în flagrant pe traseul Chişinău – Hânceşti, în momentul transportării cu automobilul, în România, a două tinere originare din municipiul Chișinău.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...