Problema procesării deșeurilor de origine animală persistă: Ce întreprinde ANSA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Problema procesării deşeurilor de origine animală este una dintre cele mai stringente şi de ea în mare măsură depinde siguranţa alimentelor. Din aceste considerente, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor caută insistent soluţii potrivite şi vine în susţinerea agenţilor economici, care încearcă şi reuşesc să găsească calea din impas.

Directorul General al Agenţiei, Gheorghe Gaberi, aflat în vizită la fabrica avicolă „Floreni”, a luat cunoştinţă îndeaproape cu mersul construcţiei unei secţii pentru procesarea deşeurilor adunate în urma procesului de producţie de la cea mai mare fabrică avicolă din republică. Prin intrarea în funcţiune a întreprinderii, aici va fi rezolvată problema deşeurilor acumulate, aproximativ 15 tone zilnic.

La momentul actual, conducerea fabricii este în căutarea utilajului necesar pentru asigurarea tehnologiei moderne de procesare şi-n acest sens a fost binevenită informaţia Directorului General ANSA, care anterior a luat cunoştinţă de activitatea unei întreprinderi de profil din Estonia şi a venit cu sfaturi practice şi sugestii pentru fondarea la „Floreni” a unei secţii moderne, care ar corespunde tuturor exigenţelor.

Totodată, şi alţi agenţi economici din ţară sunt încadraţi în procesul de soluţionare a problemei deşeurilor. De mai mult timp funcţionează o secţie de producere a biogazului din deşeuri la SRL „BIOEnergy Farm” din Fârlădeni, Hânceşti, care şi-a pus scopul să extindă şi să modernizeze întreprinderea, intenţia de a construi o secţie de procesare a deşeurilor se află pe ordinea de zi a fabricii avicole din raionul Drochia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...