02:01:15 19.04.2024
Stiri

Neymar a venit cu banii, dar Liga Spaniolă a REFUZAT cele 222 de milioane de euro! Scandalul care pune transferul secolului pe "hold"

Sport 04.08.2017 07:30 Vizualizări4132 Autor: Ziarul National
Neymar a venit cu banii, dar Liga Spaniolă a REFUZAT cele 222 de milioane de euro! Scandalul care pune transferul secolului pe


Oficialii ligii spaniole de fotbal au refuzat să primească cecul în valoare de 222 de milioane de euro, reprezentând clauza de reziliere din contractul lui Neymar cu Barcelona, susţin surse din cadrul forului, citate de Marca.

Juan de Dios Crespo, un avocat specializat în drept sportiv, a mers la sediul ligii spaniole pentru a depune cecul şi pentru a-l elibera pe brazilianul Neymar de obligaţiile contractuale pe care le are cu Barcelona, până în 2021. Javier Tebas, preşedintele La Liga, este cel care refuză să primească cecul din cauza regulilor fair-play-ului financiar, pe care le-ar încălca, după cum susţine. Crespo s-a prezentat la sediul ligii alături de un notar.

Temerile Ligii Profesioniste din Spania

Reprezentanţilor lui Neymar le rămâne doar varianta de a merge la FIFA pentru a prezenta transferul provizoriu, pe care oficialii organismului de conducere al fotbalului mondial îl vor accepta, permiţându-i brazilianului să debuteze la PSG în weekend, când va începe noul sezon din campionatul Franţei. Marca susţine că liga spaniolă nu poate bloca transferul lui Neymar din cauza clauzei de reziliere. În ceea ce priveşte fair-play-ul financiar, FIFA va decide pe 31 august dacă şefii de la PSG s-au conformat sau nu regulilor în vigoare, în momentul aducerii lui Neymar.

Clubul din capitala Franţei a mai avut probleme legate de fair-play-ul financiar, în 2014, aflându-se la un pas să fie exclus din competiţiile europene. Conducătorii au fost audiaţi pentru a explica modul în care o parte din datorii au fost şterse.

Avocatul Juan de Dios Crespo a lucrat la mai multe cazuri în fotbal, printre care şi cel în care FIFA i-a sters suspendarea de patru meciuri lui Leo Messi, după ce acesta l-a înjurat pe arbitru la un meci al naţionalei Argentinei, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018.

prosport.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md