(foto) A fost dat start proiectului „Bike Sharing” la Orhei! Localnicii vor putea utiliza gratuit 50 de biciclete

Foto: orhei.md

La Orhei a fost dat start proiectului „Bike Sharing”. Astfel, Prrimăria mun. Orhei, la inițiativa primarului Ilan Șor, a pus la dispoziţia orăşenilor 50 de biciclete, care pot fi utilizate gratuit de orheieni pentru a explora oraşul, sau pentru a se deplasa dintr-un punct al Orheiului în alt punct.

Orice locuitor al oraşului Orhei, poate să utilizeze bicicletele publice, închiriindu-le de la staţia specializată, amplastă în Parcul Ivanos.

Bicicletele sunt gratuite, dar în acelaşi timp se perfectează un contract de chirie formal, care prevede responsabilitatea utilizatorului pentru siguranţa bicicletei, precum şi respectarea normelor de utilizare. Minorii pot închiria o bicicletă, doar  fiind însoţiţi de părinți.

Bike1

Staţia  de închiriere a bicicletelor va fi deschisă în fiecare zi începând cu ora 10:00 şi până la ora 19.00. Mai mult, bicicletele pot fi închiriate pentru o oră sau pentru întreaga zi.

Acest proiect va funcţiona timp de o lună de zile, iar în cazul în care bicicletele publice se vor bucura de solicitare, Primăria Orhei va extinde durata proiectului.

Bike2

Bicicletele sunt de tipuri și mărimi diferite, destinate pentru bărbați, femei și copii. Mai mult, pentru comoditate sporită, o parte din biciclete au coșuri.

Oraşul Orhei, a devenit primul oraş din ţară, unde a fost introdus practica serviciului de transport public ecologic pentru cetăţeni – bicicletele. Un astfel de serviciu de transport public, bicicletele, este un serviciu care se bucură de popularitate în majoritatea ţărilor din Europa, America, precum, şi alte regiuni ale lumii.

Bike5

Bicicleta are o mulțime de priorități și beneficii, fiind un transport comod, ecologic și sănătos.

Bike4

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente