(FOTO) Coregrafie șocantă la un meci din Liga Campionilor; Ce au afișat fanii Legiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ultraşii Legiei Varşovia sunt cunoscuţi în toată Europa pentru coregrafiile lor spectaculoase, însă ceea ce au pregătit la partida de pe teren propriu cu Astana, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, a depăşit orice aşteptări.

Fanii polonezi au creat o coregrafie şocantă pentru unii, comemorând unul dintre cele mai sângeroase evenimente din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial – Revolta din Varşovia, care a început pe 1 august 1944.

În timpul revoltei, între 150.000 şi 200.000 de civili au fost ucişi, iar mulţi dintre aceştia erau copii.

În timpul Revoltei din Varşovia, germanii au ucis 160.000 de oameni. Mii dintre aceştia erau copii„, scria pe un banner afişat sub imaginea unui copil ameninţat cu pistolul la cap de către un ofiţer german.

Sursa de inspiraţie pentru coregrafia realizată de suporterii Legiei ar putea fi o scenă din celebrul film sovietic „Idi i smotri” (Vino să vezi), care prezintă atrocităţile comise de nazişti în Belarus şi Ucraina, în timpul războiului.

Au fost şi multe voci care i-au acuzat pe fanii polonezi de ipocrizie, în condiţiile în care este cunoscut că mulţi dintre membrii nucelului dur al galeriei Legiei sunt simpatizanţi ai extremismului de dreapta sau neo-nazişti.

Legia Varşovia a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. Învinşi în deplasare de Astana, scor 1-3, polonezii au câştigat doar cu 1-0 pe teren propriu şi vor continua sezonul european în Europa League.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...