(VIDEO) Americanii au inventat biserica drive-in; Asiști la slujbă din propria mașină

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Americanii sunt responsabili pentru inventarea conceptului de drive-in. Așa că nu ar trebui să ne mire ideea unei biserici din Daytona care își ține slujbele în fața unei adunări de mașini, scrie Automarket.ro.

Americanii au inventat conceptul de drive-in pentru că petreceau foarte mult timp în mașină. De înțeles, având în vedere distanțele uriașe pe care se întind orașele de dincolo de Ocean. Drive-in la restaurantele fast-food, drive-in la supermarket-uri și drive-in la cinematograf.

Prin urmare, nu ar trebui să ne mire că acum există și un drive-in la biserică. Imaginile următoare au fost filmate în Daytona, faimosul orășel din Florida, de pe malul Atlanticului, unde am asistat și noi în iarnă la Cursa de 24 de ore de la Daytona.

Biserica se numește Daytona Beach Drive-In Christian Church și funcționează încă din anul 1953. Bineînțeles, nu sub forma unui drive-in. Noul concept le permite însă oamenilor care asistă la slujbă ceva mai multă intimitate. Fiecare ascultă predica în mașina personală, singuri sau împreună cu prieteni apropiați.

În plus, la slujbă pot asista acum chiar și animalele lor de companie. Un alt avantaj al bisericii este și accesul persoanelor cu mobilitate redusă.

Filmul surprinde atmosfera din cadrul manifestărilor eligioase, predicile despre tehnologia dăunătoare ascultate în mașini care folosesc fix această tehnologie, precum și modul în care slujba se derulează pentru cei din mașini. Clipul publicat în New York Times merită fiecare minut. Enjoy!


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...